Klip en Klaar communicatie van start

profielfoto-facebookOp 1 oktober is Ria Baas uit Renkum onder de naam Klip en Klaar communicatie, gestart als zelfstandige in de communicatiebranche. Klip en Klaar doet communicatieklussen voor met name organisaties in het maatschappelijk middenveld.

Na 20 jaar in loondienst gewerkt te hebben bij diverse organisaties in Ede en omgeving, heeft Ria afgelopen mei ontslag genomen om nu voor zichzelf te beginnen. Ria: “Mijn hart en expertise liggen in de non-profitsector. Mijn uitdaging is om als marketing communicatie medewerker bij te dragen aan een duurzame samenleving waarin mensen oog hebben voor elkaar, waar niemand buiten de boot valt en burgers gestimuleerd worden daaraan een bijdrage te leveren. De afgelopen jaren was ik inhoudelijk betrokken bij onderwerpen als vrijwilligerswerk, informele zorg, mantelzorg, maatjesprojecten, zelfredzaamheid, participatie en vluchtelingen; thema’s die mij na aan het hart liggen.”

Als allrounder in de communicatie maakt Ria gebruik van alle mogelijke marketing- en communicatietools om deze organisaties, hun verhaal, en hun aanbod zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen. Van het schrijven van (web)teksten tot het opmaken van een flyer of poster, het uitgeven van een nieuwsbrief of het bedenken van een hele campagne: Ria houdt zich van harte aanbevolen!

Klip & Klaar

“Duidelijke taal spreken is voor mij in het werk kenmerkend”, vertelt Ria, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik houd van goed leesbare en heldere teksten, maar ook van duidelijke afspraken die nagekomen worden.  Daarnaast kunnen mensen bij mij rekenen op gevraagd én ongevraagd advies. Als ik verwacht dat een door de opdrachtgever gewenste actie niet het effect heeft dat hij wil bereiken, zal ik dat zeggen en zoeken we samen naar meer effectieve wegen.”

Sponsoring kleine projecten

Ria werkt voor een zeer redelijk uurtarief maar realiseert zich dat kleine burgerinitiatieven  of vrijwilligersprojecten dat niet altijd kunnen ophoesten. “Voor deze organisaties wil ik dan ook graag een uitzondering maken. In overleg kijken we wat er mogelijk is. “”Want”, zegt Ria: “Je geld verdienen met je werk is één ding, maar belangrijker voor mij is betrokkenheid bij het thema waar een organisatie voor staat. Vandaar mijn slogan: Met hart voor uw zaak!”

Voor meer informatie over het aanbod van Klip en Klaar communicatie en contactgegevens, zie www.klipenklaarcommunicatie.nl.